دموع القمر مشرف
عدد المساهمات : 260 تاريخ التسجيل : 19/06/2011
| موضوع: اسكالوب بالطريقة الرومانية الجمعة يونيو 24, 2011 11:05 am | |
| ازيكوا يافتوكاتي وحشتوني كلكوا يارب تكونوا بخير النهارده دي وصفه الاسكالوب للشيف حسن وهوه عملها بطريقه جديده شويه يارب كلنا نستفيد منها انا اتفرجت عليها وهوه بيعملها وكانت حلوه اوي بس لسه مجربتهاش بس ناويه اجربها ان شاء الله يالا نشوف سوا المقادير والطريقه: [size=12]المقادير:10 قطع اسكالوب- 5 جرام ملح -5 جرام فلفل -5 جرام بهارت -50 جرام مسطردةالصوص: 100 جرام دقيق-100 جرام زبدة-100 جرام خل ابيض-100 جرام ورق ريحان-عيدان خشب صغيرة يقدم مع البطاطس المقلية
الفرن شغال علي درجة حرارة 200 اجيب الاسكالوب واضع عليه ملح وفلفل وبهارات واقلبهم مع بعض كويس واجيب او قطعة من الاسكالوب افردها واضع شوية مسطرده عليها واوزعها عليها واضع عليها 3 او اربع ورقات ريحان واضع عليه طبقة مستطردة تاني والفها رول واقفلها بالعود الخشبي واقلبها في الدقيق واجيب طاسة واسخنها واضع الزبدة واسيحها وانزل جواها الاسكالوب واقلبها فيها ونسويهم 50% وبعدين اضعهم في صينية والفها بالومنيوم فويل وادخلهم الفرن لمدة 10 دقايق واخد الخلاصة اللي كنت في طاسة الاسكلوب اضعها في طاسة تانية واضع عليها زبدة واسيبها تسيح واضع الدقيق واقلبها بسرعة لغاية ما يتجانسوا مع بعض وبحيث مايلزقوش في الطاسة واضع عليه الخل واقلبه بالمضرب السلك بسرعة لحد مايبيض ولو محتاج خل تاني اديله ويبقي سايل شوية واجيب الاسكالوب بعد لما استوي وانزله فيه واقلبه وهياخد معاه 5 دقايق وبعدين لما نييجي نقدمها نشيل الخلة ونرش عليها شوية صوص وبالهنا والشفا يارب علي قلوبكن مكن تكون الوصفه غريبه شويه بس اعتقد انها هتبقي حلوه اوي اوي [/size] | |
|