samamix
انت غير مسجل لدين فى المنتدى و تتشرف ادارة المنتدى بدعوتك للتسجيل
samamix
انت غير مسجل لدين فى المنتدى و تتشرف ادارة المنتدى بدعوتك للتسجيل
samamix
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

samamix

منتدى برامج عام
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مكرونة بالباشميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دموع القمر
مشرف
دموع القمر


عدد المساهمات : 260
تاريخ التسجيل : 19/06/2011

مكرونة بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: مكرونة بالباشميل   مكرونة بالباشميل I_icon_minitimeالجمعة يونيو 24, 2011 11:16 am

المقادير:


300 جرام مكرونة قلم توضع في ماء مغلي به ملح وزيت 9 دقيقة
الحشو:

200 جرام لحمة مفرومة- بصلة مفرومة- 100 جرام سمنة- 5 جرام ملح- 5 جرام فلفل- 100 جرام صلصة- ورق لورا
الباشميل:

1 لتر لبن- 200 جرام سمنة -200 جرام دقيق- ملح- فلفل- مكعب مرق
الطريقة:

نعمل العصاج:

نضع السمن ونضع البصل نشوحه فيها ثم نضع اللحمة المفرومة واسوي اللحم 50%
ثم نضع الملح والفلفل وورق لورا وحبهان واقلبهم جيدا ثم اضع الصلصة
ونقلبهم مع بعض

نعمل الباشميل:

نضع السمن واضع والدقيق واقلبهم بسرعة لغاية ماياخد الدقيق اللون الذهبي
الفاتح مع التقليب السريع واضع اللبن واقلب لحد ماتربط معايا ثم اضع الملح
والفلفل ومكعب المرق واقلب بسرعة واقلبهم لغاية مايتقل يصبح مثل الكريمة

اجيب قالب فرن او صينية واضع طبقة باشميل واوزعها في ارضية القالب واضع نص
كمية المكرونة واضغط عليها لتتماسك مع بعضها وارش عليها شوية باشميل واضغط
عليهم عشان يتجانسوا ثم اضع العصاج واوزعها واساويها ثم نضع باقي المكرونة
ونضغط عليها ونساوي السطح ونضع عليها طبقة باشميل وندخلها الفرن 15 دقيقة
علي درجة حرارة 200
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونة بالباشميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
samamix :: قسم المرأه والأسره :: قسم المطبخ-
انتقل الى: