جيبالكو وصفات للفراخ من كل مطابخ العالم يارب تعجبكم
ومتنسوش الردود
الفراخ على الطريقة الإيطالية
المقادير:
- 8 قطع أوراك فراخ
- بصلة متوسطة مقطعة شرائح
- ثمرة فلفل أحمر مقطعة شرائح
- ملعقة كبيرة زعتر فريش
- 1/ 2 كيلو طماطم مقطّعة
- 1/ 2 كوب شوربة فراخ
- 1/ 2 كوب زيتون أسود
- عصير برتقالة صغيرة
- بشر برتقالة صغيرة
- 2 فص ثوم مفرومين
- ملح وفلفل أسود
- 2 ملعقة زيت
[b]
الطريقة:
1- أول حاجة شوّحي الفراخ من غير زيت على جريل أو طاسة تيفال علشان الفراخ ماتلزقش فيها.
2- قلّبي الفراخ على الجانبين لحد ما لونها يبقى ذهبي، وبعدين حطّيها في صينية أو قالب زجاجي.
3- حطّي زيت في الطاسة مكان الفراخ وشوّحي فيه البصل والثوم والفلفل الأحمر لمدة 3 : 4 دقائق وبعدين حطّيهم في القالب مع الفراخ.
4- بعد كده ضيفي عليهم بشر البرتقال والعصير وشوربة الفراخ والطماطم وقلّبيهم وحطّيهم على النار.
5- سيبى القالب على النار لحد ما الخليط يغلي وبعدين غطيه وسيبيه على نار هادية لمدة ساعة وقلبيه من وقت للتانى.
6- بعد كده ضيفي الزعتر المفروم والزيتون والملح والفلفل الأسود، وعند التقديم زيّنيه الطبق ببشر البرتقال.. وبالهنا والشفا.
[/b]